chiuveta-bucatariePe piata sunt o multime de tipuri de chiuvete de bucatarie, fiecare cu avantaje si dezavantajele sale. Printre cele mai bune doua modele de chiuvete se numara chiuveta bucatarie din granit si cea din inox. Care e cea mai buna? Depinde de ce cautati si ce va doriti de la o chiuveta. Ambele au calitati care nu pot fi trecute cu vederea, sunt rezistente, pot fi folosite fara probleme, se curata rapid si sunt simplu de montat. O chiuveta bucatarie din granit este ceva mai scumpa, are rezistenta mecanica si termica mult mai buna decat inoxul, puteti alege din foarte multe modele diferite ca forma si cromatica.

Chiuveta din granit se poate intretinte foarte simplu prin sterge cu substante specifice, rezista la pete si la temperaturi mari, puteti pune oale fierbinti pe ea fara probleme. Produsele de curatare acide nu o afecteaza, culoarea nu are de suferit dupa multi ani de folosire, pot avea orificiu de prea plin. Designul chiuvetei din granit se preteaza foarte bine in bucatariile de lux, accesoriile se pot monta destul de simplu. Daca e sa ne gandim la o chiuveta bucatarie din inox, din start vom spune ca e cea mai cautata, are densitate si o compozitie a materialului deosebit de bune, nu exista coroziune, rezistenta e una sporita, mai ales la pete si acid, nu se decoloreaza rapid, se spala la fel ca si chiuveta din granit. Aspectul este placut insa nu prea merg in bucatariile de lux, in schimb sunt perfecte pentru bucatariile normale, clasice.

Montajul usor si calitatea inoxului de a fi 100% reciclabil, alaturi de nivelul ridicat de igiena sunt alte cateva avantaje ale chiuvetelor din inox. Asadar, daca vreti ceva de calitate cumparati chiuvete din granit, daca aveti nevoie doar de o chiuveta care sa reziste mult si pe care sa o curatati rapid, sa nu ramana pete, atunci cumparati chiuveta din inox.