Atelierele de prelucrari metalice utilizeaza fel de fel de masinarii si utilaje, masini unelte pentru a avea produse cat mai calitative si obtinute cat mai rapid, fara prea mare efort. Daca se ocupa cu realizarea tevilor si cu prelucrarea lor atelierele vor avea nevoie de masini de indoit teava profesionale la preturi bune. Masinile pentru indoirea tevilor sunt folositoare atunci cand avem de indoit diverse tevi dupa forme date sau fara matrite ajutatoare, indoiri realizate la rece sau la cald. Se pot face indoiri multiple la tevile rectangulare, se obtin forme complexe din tevile metalice, vizate sunt tevile rotunde, dar merg indoite cu masina de indoit teava si cele patrate.

Avantajul major al masinilor pentru prelucrarea tevilor tine de rapiditatea executarii operatiunilor si de calitatea foarte buna a prelucrarilor facute fara deteriorarea materialelor. In functie de ce are nevoie fiecare producator se pot folosi aparate pentru indoirea tevilor electrice, cu motoare puternice si viteze usor de controlat, masini hidraulice pentru tevile mai mari, cu piston hidraulic si actionare manuala. Daca avem nevoie de ceva mai deosebit exista si masini electro-hidraulice cu motoare puternice si stabilitate mare, eficienta crescuta. Masinile pentru indoit tevile nu pun probleme deosebite la utilizare sau la mutare dintr-un loc in altul, sunt simplu de reparat daca se defecteaza, au garantie extinsa si pot fi folosite fara probleme ani la rand fara a avea randament scazut.

Designul compact si calitatea foarte buna a pieselor folosite in realizarea lor, prelucrarea rapida mult mai simpla decat in cazul altor masini, numarul mare de modele disponibile pe piata, iata doar cateva avantaje suplimentare ale acestor masini complexe si eficiente. Indoirea tevilor este realizata cu mare grija, in functie de niste parametri presetati, asa ca deformarile vor fi minime sau inexistente, materialele din care sunt facute tevile nu vor avea de suferit, la fel si textura acestora.