anvelope-de-iarnaAcum ca a venit iarna, toata lumea vrea sa se stie in siguranta cand urca la volan si avand in vedere cat de imprevizibila este vremea – trebuie sa fii mereu pregatit atat cu anvelope de iarna dar si cu echipament adecvat pentru roti cat si pentru intreaga masina. Daca plecati la drum si vreti sa mergeti intr-o zona de munte, unde cu siguranta este zapada la vremea actuala, atunci ideal este fiti echipati din toate punctele de vedere.

Cu atat mai mult legea impune trecerea la cauciucurile de iarna. Iata insa si cateva sfaturi utile pentru a face expeditia in zonele montane mai frumoasa si cu mai putine peripetii: pa langa anvelope de iarna, nu uita sa iei la tine lanturi de roti si un dispozitiv pentru tractare; ai grija sa iei cateva haine in plus si paturi groase in cazul in care vei ramane blocat, iti vor fi de foarte mare folos; sa ai mereu la tine apa si mancare sau gustari reci macar. Daca pleci la drum cu mai multe persoane atunci incearca sa acoperi cel putin de doua ori nevoile fiecaruia in materie de mancare si apa. Iar daca pleci cu copii – cu atat mai mult. Avand in vedere ca drumurile din Romania sunt si asa destul de periculoase, este vital sa tii seama de toate aceste sfaturi si sa nu uiti nimic acasa.

Anvelopele de iarna sunt bune nu doar pentru zapada si orice sofer stie asta, deoarece pe timp de iarna si de ger soselele ingheata iar anvelopele de iarna sunt special concepute pentru a face fata unor drumuri poleite si alunecoase. In plus iarna trebuie sa tineti seama de un sfat si mai vital si anume – reduceti viteza. Nu este indicat sa circulati cu viteza foarte mare in general iar pe timp de iarna cu atat mai multe, avand in vedere ca riscul de accidente este si mai mare.