viata-la-taraViata la tara mi s-a parut mereu complicata si mult prea haotica. Cel putin de cand parintii mei s-au mutat acolo. Mi se pare ca pur si simplu e prea mult de facut, prea mare agitatie fizica, incat oamenii nu mai au timp sa se conecteze unul cu altul, sa gandeasca.

Viata la tara insa este foarte frumoasa mai ales in sezonul cald, dar cel de primavara, vara este insuportabila, extrem de torida si de arzatoare. Imi place la tara ca nu trebuie decat sa produci ceea ce consumi, insa la oras trebuie sa produci mai multe pentru ca in final consumi mai multe. La tara nu iti trebuie bani decat pentru curent, eventual si un abonament la televizor, asta daca vrei sa prinzi mai mult posturi, daca nu, e suficient si un singur post universal – tvr-ul. La tara nu trebuie sa iti faci griji cum te imbraci, trebuie sa fii doar curat si spalat, aranjat cat de cat, asta ca sa nu fii aratat cu degetul.

La tara e la fel de bine si iarna pentru ca nu esti obligat sa iesi prea mult din casa, stai la sobita calda, iesi din cand in cand in zapada sa dai de mancare la animale si daca esti norocos, iarna nici nu e asa friguroasa si mai stai pe prispa la o cana de vin fiert. In plus la tara nu esti obligat sa ai o anumita cultura. Singura cultura pe care trebuie sa o ai este cea de pamant.

Imi place viata de la tara pentru ca e simpla, nu iti da mari batai de cap daca esti calculat. Cum zicea si tata „la tara e de trait daca stii cum”. La urma urmei nu toti putem sa alegem tara. Unii au radacini mai adanci in oras si nu se vor dezlipi nici morti de el. Altii sunt facuti din huma de la tara, iar de acolo nu-i misca nimeni. Mai sunt si cei care se pare ca pleaca de la tara, la oras cu gandul sa faca ceva mai mult, insa in final tot acolo ajung…